Про компанію

Комитет ПЭК парламента Украины поддержал Законопроект, стимулирующий производство тепла из альтернативных источников

Обкладинка новини «»
20 апреля 2016 состоялось заседание Комитета ВРУ по вопросам топливно-энергетического комплекса, ядерной политики и ядерной безопасности, на котором рассматривался проект Закона Украины о внесении изменений в Закон Украины «О теплоснабжении» относительно стимулирования производства тепловой энергии из альтернативных источников энергии (№4334).

На засіданні в.о. Голови Комітету ВРУ з питань ПЕК Олександр Домбровський озвучив головну ідею законопроекту, яка полягає у стимулюванні виробництва теплової енергії, що виробляється з альтернативних джерел енергії. Законопроектом також передбачається передача органам місцевого самоврядування права встановлювати тариф на теплову енергію на рівні 90% від діючого тарифу на тепло з газу для бюджетних установ та населення.

Законопроект, що дозволить створити конкурентоспроможні умови для виробників тепла з альтернативних джерел енергії, повністю підтримано Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України.

Голова Агентства Сергій Савчук у ході виступу зазначив, що наразі найповільніші темпи зменшення та заміщення споживання газу спостерігаються у секторі теплокомуненерго (ТКЕ). У цій сфері спалюється близько 7 млрд м3 газу в рік. З них у 2015 році: 5,5 млрд м3 газу використано для обігріву населення; 1,1 млрд м3 газу – для бюджету та інших установ.

"Даний законопроект дозволить пришвидшити темпи заміщення газу у теплоенергетиці. Крім того, він матиме ряд інших позитивних наслідків. Зокрема, це додаткові робочі місця, це надходження до центральних і місцевих бюджетів, це економічний мультиплікатор, це інвестиції, це розвиток малого та середнього бізнесу", - відмітив С. Савчук.

Наприкінці засідання народні депутати України підтримали рішення щодо прийняття законопроекту за основу у першому читанні.

Біоенергетична асоціація України була активно залучена у підготовку даного законопроекту, прийняття якого дозволить:

- створити сприятливі умови для залучення іноземних та вітчизняних інвестицій у зазначену сферу, оскільки надасть інвесторам гарантії на законодавчому рівні щодо повернення вкладених інвестицій і отримання прибутку;

- скоротити імпорт газу понад 3 млрд м3 газу та дозволить залишити у економіці держави щонайменш 18 млрд грн, а з урахуванням мультиплікатору – близько 100 млрд грн;

- знизити собівартість теплової енергії та тарифи для кінцевих споживачів;

- створити умови для надання органам місцевого самоврядування повноважень із встановлення тарифів;

- збільшити до 20 тисяч кількість нових робочих місць, зокрема, при вирощуванні, збиранні та транспортуванні місцевих видів палива, виробництві необхідного обладнання, що суттєво збільшить надходження до місцевих бюджетів.

Источник: http://www.uabio.org
до всіх новин

інші новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатися більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатися більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатися більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатися більше
перейти до всіх новин