Про компанію

В Украине создадут Фонд по поддержке энергоэффективных проектов

Обкладинка новини «»
Про плани створення в Україні Фонду з підтримки енергоефективних проектів заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час зустрічі з представниками міжнародних донорських організацій, що працюють у сфері енергоефективності, повідомляє інформагентство РБК-Україна. 

Очікується, що Фонд створять вже у 2016 році. 

Наразі, за словами міністра, створюється механізм фінансування проектів енергоефективності. Розробляється концепція та дорожня карта за участі Німеччини (Мінекології) та ЄС (Єврокомісія). 


Причина створення Фонду полягає у недофінансуванні енергоефективних проектів України. Справа в тому, що інвестиційна потреба ринку енергоефективності та альтернативних джерел енергії в Україні складає 55 млрд євро. У зв'язку з цим Мінрегіон виступив з ініціативою щодо координації міжнародної підтримки в цій сфері.

«Україна має величезний потенціал ринку енергоефективності опалення житлового та бюджетного сектору. Майже 40 млрд. євро потрібно на проекти з енергоефективності, ще 15 млрд. євро - на розвиток ринку альтернативних джерел енергії. Україна зацікавлена розгортати у себе підприємства, які будуть використовувати всі сучасні наукові та технічні надбання», - зауважив Геннадій Зубко.

За матеріалами сайту ecotown.com.ua
до всіх новин

інші новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатися більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатися більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатися більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатися більше
перейти до всіх новин