Про компанію

Подписание Меморандума о строительстве завода по производству биометана

Обкладинка новини «»
23 червня Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, голова Івано-франківської ОДА Олег Гончарук, міський голова м. Городенка Івано-Франківської області Степан Яворський, сільський голова с. Серафинці Дмитро Ощипко, генеральний директор ТОВ «НАВАРО Україна» Олександр Решетка та голова Правління NAWARO BioEnergie AG Фелікс Гесс підписали спільний Меморандум про співпрацю.

Предметом меморандуму є будівництво та функціонування заводу з виробництва промислового біогазу - біометану з метою безперебійного та якісного енергозабезпечення в рамках підвищення конкурентоспроможності власної продукції, забезпечення комфортних умов проживання населення та сприяння економічному розвитку Городенківщини.

За словами Голови Агентства Сергія Савчука будівництво заводу - це прихід нових інвестицій в економіку району, створення нових робочих місць. І, найголовніше - зменшення залежності від іноземного імпорту газу та підвищення іміджу і привабливості Городенківщини.

«Я можу говорити про той потенціал, який сьогодні має Прикарпаття і вже використовує. Ви знаєте, Агентство, Уряд, Держава взяли активний курс, в першу чергу, на заміщення газу, скорочення всіх енергетичних ресурсів. Світ від них залежний, а ми ще більше в силу тих подій про які ви знаєте. І в минулому році Агентство прийняло програми по зменшенню споживання газу, які дозволили зекономити майже 4,6 млрд. куб. м газу за опалювальний сезон 2014–2015 рр. у порівнянні з аналогічним періодом 2013–2014 рр.», - нагадав Сергій Савчук та наголосив, що одним з перспективних напрямків є розвиток відновлюваної енергетики і використання відновлюваних джерел енергії.

В свою чергу голова Івано-франківської ОДА Олег Гончарук зауважив: «Даний проект, в якому залучено німецькі інвестиції, надзвичайно важливий для Івано-Франківщини. Зокрема – це додаткові надходження до бюджету, нові робочі місця. Ми дуже зацікавлені в його реалізації», - та додав, що мешканці краю повинні рухатися в напрямку розвитку використання відновлюваної енергії.

Після офіційної частини підписання Меморандуму генеральний директор ТОВ «Наваро Україна» Решетка Олександр Миколайович презентував учасникам заходу проект будівництва заводу з виробництва біометану в м. Городенка.

Джерело: "Українська енергетика"
до всіх новин

інші новини

Вітаємо з Великоднем!
Вітаємо з Великоднем!

 

14.04.2023

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатися більше

30.12.2022

Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!
дізнатися більше

24.12.2022

Вітаємо з Різдвом Христовим!
дізнатися більше

22.12.2022

Вітаємо з Днем енергетика!
дізнатися більше
перейти до всіх новин